Comuna Schitu Duca - Biserica Sf. Nicolae, sat Poieni

Biserica "Sf. Nicolae" din Poieni a fost construita In anul 1841 de catre marele vistiernic Alexandru Bals si sotia sa, Elena (Elencu), In timpul domniei principelui Mihail Sturdza(1834-1849) In Principatul Moldova. In apropiere de biserica, boierul a avut si un conac care a apartinut mai apoi si Principesei Ileana a Romaniei si a fost ulterior transformat In spital.
Biserica "Sf. Nicolae" din Poieni are forma de nava, cu altar semicircular. In interior, ea este compartimentata In patru Incaperi: pridvor, pronaos, naos si altar. Pridoviorul are forma patrata si este mai scunde decat celelalte Incaperi. La partea superioara a pronaosului se afla cafasul, unde se ajunge prin urcarea unei scari aflate Intr-o nisa din zidul nordic. Deasupra pronaosului se afla o turla clopotnita cu acoperis In forma de bulb. Absida altarului are forma semicirculara si este decrosata fata de restul constructiei.
Biserica nu este pictata In interior. Singurele portiuni pictate sunt pe cupola naosului si pe pandantivii cupolei. Peretii interiori sunt varuiti In culoarea alba. Iconostasul bisericii este vechi.