Obiective Turistice Comuna Barnova

Biserica "Sf. Ioan Botezatorul" - Inculet

A fost construita intre anii 1942-1947 de catre fratii Ion I. Inculet si Georgel I. Inculet, fiii marelui om politic Ion C. Inculet si ai sotiei acestuia, Ruxandra Inculet.

Citeste mai mult...

Manastirea Barnova

Amplasata in satul Barnova, comuna Barnova. Ridicata in anul 1628 sub domnia lui Miron Barnovschi si terminata pana in anul 1661 in timpul domniei lui Dabija Voda. Este imprejmuita cu un zid de piatra ridicat in anul 1728 de catre domnitorul Grigore Voda.

Citeste mai mult...

Manastirea Piatra Sfanta

Amplasata in satul Pietrarie, comuna Barnova, judetul iasi. Ridicata in anul 1732 sub domnia lui Grigore II Ghica si terminata in 1754 de catre domnitorul Matei Ghica.

Citeste mai mult...

Biserica "Sf. Apostoli Petru si Pavel" - Paun

Amplasata in satul Paun, comuna Barnova, judetul Iasi. Ridicata in anul 1812

Citeste mai mult...

Rezervatia peleontologica Repedea

Amplasata in apropierea Releului de televiziune pe dealul Repedea, unde se afla un afloriment si unele cariere de piatra care scot la lumina rocile calcaroase si gresii calcaroase puternic fosilifere datate apartinand Sarmatianului (aproximativ 10 milioane ani).

Citeste mai mult...

Rezervatia palinologica Ion Inculet

Amplasata in satul Barnova, comuna Barnova, judetul Iasi. Aici se pot intalni diverse specii rare de arbori si arbusti. Aceasta rezervatie inconjoara casa memoriala Ion Inculet, fost ministru si Presedintele Sfatului tarii a Republicii Democratice Moldova, semnatarul Unirii Romaniei cu Basarabia din anul 1918.

Citeste mai mult...

Aria avifaunistica Repedea-Barnova

Aria avifaunistica Repedea-Barnova - cuprinzand masivul forestier cu acelasi nume (deci si zona de padure din partea de sud a comunei) - in care sunt ocrotite 120 specii de pasari;

Parcul dentrologic al domeniului Inculet

Parcul dentrologic al domeniului Inculet care mai pastreaza elemente floristice valoroase ce necesita a fi protejate (monumente ale naturii): un stejar de 150 ani, un salcam japonez si doi nuci negri de 100 ani;

Monumente ale naturii

Un tei argintiu la Manastirea Barnova de 350 ani, doi tei argintii de 150 ani si un castan „Castanul Unirii" de 150 ani in satul Visani (proprietatea Donici Constantin), trei stejari de 250 ani (stejarii lui Movila), un stejar de 200 ani in satul Cercu, doi stejari de 300 ani pe proprietatea Potop - satul Barnova;

Perimetre speciale forestiere

Perimetre speciale forestiere, reprezentate de trupurile de padure cu rol deosebit de protectie, in principal de protectie a solului (respectiv plantatiile antierozionale si de consolidare a versantilor instabili), localizate la S si N de satul Paun, intre Todirel si Barnova, intre Cercu si Barnova, in lungul DJ 247 spre Iasi (conform Romsilva - filiala Iasi).